Jesus er Konge

Episode 2.3 - Bergprekenen vender tilbake (med Vidar Hovden)

February 24, 2021 Lars Dorland Season 2 Episode 3
Jesus er Konge
Episode 2.3 - Bergprekenen vender tilbake (med Vidar Hovden)
Show Notes

I denne episoden har jeg en samtale med Vidar Hovden, pastor i Ålesund, om den fantastiske og inspirerende preken av Jesus som finnes i Matteusevangeliet 5-7. Episoden er altså en åndelig etterfølger til "Episode 1.14 - En preken om Riket".

Jeg spør Vidar hva Bergprekenen var for en tale og hva vi kan bruke den til i dag. Vi snakker om talens plass i evangeliet som Jesus forkynte og hvilken unik visjon han hadde for menneskeheten. Vi drøfter om det faktisk går an å gjøre hva Jesus sier vi skal gjøre. Og så snakker vi om hva det vil si å snu det andre kinnet til og hvordan alt dette også kan være (og har vært) til inspirasjon for ikke-religiøse mennesker. 

Vi skraper bare overflaten, men hvis du har lyst å lære enda mer, så har Vidar hatt en spennende dyptgående prekenserie om Bergprekenen som kan ses på Facebook.

(I slutten av episoden kom jeg til å si Matteus 3-5 i stedet for Matteus 5-7. Ikke sikker på hvordan det skjedde, men satser på at alle lyttere finner frem til Bergprekenen likevel.)